What to Watch: This Weekend

By GLAAD |
March 13, 2009

So much great television on this weekend, it's going to be hard to decide! Our picks? The all-new NBC drama Kings, which features a supporting -- and surprising -- gay character, as well as the perennial fave Desperate Housewives, which promises some thrilling new lesbian content!

FRIDAY

The teens of Friday Night Lights

> 9:00 PM Friday Night Lights, NBC (1 hr) NEW
The Panthers are picked for a nationally televised game, thanks to some clever manipulation from lesbian mayor Lucy Rodell.

> 10:00 PM Real Time with Bill Maher, HBO (1 hr) NEW
This no-holds barred news show is broadcast live, so you never know what to expect. Bill regularly discusses LGBT issues and features gay panelists and commentators, so check it out!

SATURDAY

> 8:00 PM Dancing with the Stars, ABC (2 hrs) REPEAT
If you missed the eighth-season opener on Monday, tune in tonight and watch gay judge Bruno Tonioli cut the couples down to size.

> 9:00 PM Color Splash, HGTV (30 min) NEW
Gay interior designer David Bromstad reworks living spaces. Tonight he redesigns a master bedroom that pleases both the husband and the wife.

> 10:00 PM The Graham Norton Show, BBC America (1 hr) SEASON PREMIERE
The fifth season kicks off with two special guests: Sarah Ferguson, the Duchess of York, and Irish stand-up comedian Ed Byrne.

SUNDAY

Sebastian Stan of Kings

> 8:00 PM Kings, NBC (2 hrs) SEASON PREMIERE
Silas Benjamin is the king of a war-torn country stuck in a marriage of convenience and worried about his legacy because his son is gay. And you thought you had a lot on your mind.

> 8:00 PM The Amazing Race 14, CBS (1 hr) NEW
Seven teams are still competing to win the ultimate prize. Last week, gay activist Mel White and his bi son Mike White finished sixth, barely scraping to remain in the race. Don’t scare us like that again, guys!

> 9:00 PM Big Love, HBO (1 hr) NEW
Everyone has something to hide. Alby is married to several women and yet cruises for sex in men’s bathrooms, while Heather pines away for her best friend Sarah.

> 9:00 PM Desperate Housewives, ABC (1 hr) NEW
Swoozie Kurtz guest stars as a teacher where Susan works. Sparks fly when the two meet, surprising the heck out of Wysteria Lane’s resident klutz.

> 9:30 PM American Dad!, Fox (30 min) NEW
Hayley needs internship credit for school, so Roger the Alien hires her to bartend at his bar that just happens to be in the family’s attic.

> 10:00 PM Brothers & Sisters, ABC (1 hr) NEW
Tommy messed up big time and now may be headed to the Big House. So what’s a guy to do? Party Spring Break-style with his brothers, Kevin and Justin.

> 10:00 PM The United States of Tara, Showtime (30 min) NEW
In this new comedy about a woman with multiple personalities, Marshall is her sweet, sensitive son who has a crush on a cute boy from class.

> 10:30 PM Eastbound and Down, HBO (30 min) NEW
Stevie Janowski is the music teacher at the local high school. He has a serious crush on former baseball great Kenny Powers, but instead of acting on his feelings, he settles for being Kenny’s unpaid assistant.